ŠRD Klen | POVIJEST NATJECANJA
668
page,page-id-668,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

POVIJEST NATJECANJA

Natjecateljska aktivnost pojedinih članova počela je već u Donjem Mihaljevcu. Iz Svete Marije aktivni su bili braća Antun i Dragutin Kedmenec, Pavao i Mijo Orehovec, te Stjepan Habijan i Mijo Matjačić. Antun i Dragutin Kedmenec nekoliko su puta nastupali za ekipu mihaljevskog društva.

 

Društveno natjecanje u Donjem Mihaljevcu 1975. godine, s lijeva Dragutin Kedmenec, Mihael Pintar, Antun Kedmenec (osvojio je 3.mjesto) i Rok Kedmenec

 

1978. za ekipu Klena nastupali su Antun i Dragutin Kedmenec i Srečko Šulj, kapetan je bio Pavao Orehovec

 

U to vrijeme pojedinačna natjecanja održavala su se u Tršćanima, a poznata su bila po tome što se uvijek pripremio veliki kotao pun kuhanih kobasica.

 

Formiranjem ribolovnog društva u Svetoj Mariji ekipa “Klen” po prvi put nastupa 1978. godine u sastavu: Antun i Dragutin Kedmenec i Srećko Šulj s kapetanom Pavlom Orehovcem na općinskom natjecanju u Sv. Martinu na Muri.

 

Društveno natjecanje na Krčima 1980. godine, Mijo Janković (drugo mjesto), Dragutin Kedmenec (1.mjesto) i Antun Kedmenec (3.mjesto)

 

Od te godine stalno se nastupa na općinskim, a kasnije i na županijskim natjecanjima u većini kategorija.

 

Održavali smo i prijateljska KUP natjecanja. Prvi takav KUP je održan 1979. godine na rukavcu Drave na Krčima. Održano je ukupno 12 kupova, od toga su dva natjecanja održana na šoder grabi kod Melina, a pet na kanalu hidroelektrane “Dubrava”. I danas se mnogi ribiči sjećaju natjecanja na rukavcu na Krčima, to je bila prava priroda, blago tekuća voda s mogućnošću velikog ulova ribe.

 

Nažalost, izgradnjom hidroelektrane izgubili smo tu vodu. Iz tog doba sjećamo se ekipe TLOS i natjecatelja Starmana koji se natjecao bos, zatim društva “Jedinstvo” iz Dugog Sela, s kojima smo imali dobru suradnju i vraćali im odlaskom na njihova natjecanja.

 

S natjecateljima poduzeća TLOS iz Zagreba nakon Kup natjecanja

 

S natjecateljima ekipe Jedinstvo Dugo Selo

 

Uz ekipna natjecanja KUP-a od 1981. godine organiziramo i pojedinačni KUP. Prve dvije godine KUP se održavao samo za članove društva, a dalje i za članove drugih društava. U to doba su održana četiri natjecanja, nakon čega je KUP prekinut jer nismo mogli održavati ekipni i pojedinačni kup.

 

Pojedinačno natjecanje nastavljeno je 1996. godine, a 2001. je održan jubilarni 10. s bogatim nagradama, koje su osigurali razni donatori. Najveći ulov na pojedinačnom natjecanju bio je skoro 21 kilograma ribe, rekord za sada drži Darko Kolarić.

 

Pojedinačno Kup natjecanje 1983. godine

 

Od 1993. godine održavamo i društvena natjecanja na dno “grund”, koja su jako interesantna naročito za starije ribiče.Pobjednici na ovim natjecanjima bili su: Mijo Matjačić, Srećko Šulj, Stanislav Medved, Želimir Pavlic, Valent Gašparić, Ivan Kanižaj i Elizabeta Sklepić.

 

Prva ekipa Klena sa sponzorom Vigma d.o.o.

 

Od 1998. godine, odnosno od potpisa ugovora o sponzorstvu, sve ekipe i pojedinci nastupanju na natjecanjima pod nazivom “Klen-Vigma”.

 

Pojedinačna društvena natjecanja najprije su se počela održavati na rukavcu Drave na Krčima, zatim na rukavcu i šoder-grabi kod Melina, a nakon toga na kanalu kod ribičkog doma.

 

Antun Kedmenec na jednom od društvenih natjecanja na kanalu

 

Bilo je raznih zbivanja i anegdota u tom vremenu. Ekipi je nekada dobro išlo, koristila se talijanska hrana za ribe, a nismo ni znali kako je ona dobra. Bili smo poznati i po čestom zakašnjavanju na natjecanja, ali tada se to nije shvaćalo tako ozbiljno kao danas. Jednom se desilo da smo morali sa Šoderice ići pješke doma, pa nas je usput pokupio traktor i vozili smo se na prikolici punoj trave. Lijepo nam je bilo odlaziti na natjecanja u Bjelovar, Dugo Selo, Legrad, Novi Marof i Šodericu.

 

U društvu djeluje veći broj ribolovnih sudaca raznih kategorija i disciplina.

 

Kapetani na Sletu kadeta u Podgariću

 

S natjecanja druge lige u Donjem Miholjcu s našim Svetomarščanima

 

U novije doba negdje od 2002. godine društvo se osnažuje s brojnim mladim i starijim natjecateljima pa se ukazala potreba da mladi započnu natjecanja u državnim ligama a stariji da se što više uključuju u županijska i ligaška natjecanja. Od tih godina raste i broj osvojenih značajnik rezultata u natjecanjima u više kategorija.

 

Društvo razvija i Casting (bacačke discipline), sudjelovali smo na brojnim natjecanjima te discipline i osvojili vrijedne rezultate.

 

Ekipa u III.Ligi i pehar za prvo mjesto

Završnica Kupa u Osijeku

Završnica Kupa u Podravskim Podgajcima 1993. godine

Ekipa juniora sa Završnice kupa u Rakitju

Ekipa 1983. godine ?

Završnica Kupa u Našicama

Slet kadeta u Vinkovcima

Ekipa u Međimurskoj ligi

Članovi kluba u reprezentacijama Hrvatske

Bacačke discipline – CASTING

Završnica kupa i Casting u Garešnici

Prva liga