ŠRD Klen | Početak sezone ribolova na pastrvu
2486
single,single-post,postid-2486,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

Blog

19

Početak sezone ribolova na pastrvu

  |   Uncategorized

Lovostaja potočne pastrve završila je 28.veljače što znači da je od 01.ožujka počela sezona ribolova na pastrve u Drenažnom jarku od Svete Marije pa prema Prelogu. Nažalost, šteta nastala na pastrvama u jarku  je ogromna, neprocjenjiva. Nestalo je (pojedeno), po našem sudu najmanje 5 tisuća kilograma pastrva, potočnih i kalifornijskih, nestalo je i nešto ostale ribe koja je bila u jarku. Ovo se dešava u zimi za vrijeme velikih hladnoća, zamrznu se jezera u Mađarskoj i svi kormorani odande dođu na naše tekučice, plus kormorani koji stalno borave u predjelima Drave, štete su očekivane i velike. Kormoran, vranac veliki, bilo je i malih, moglo se ih je u jutarnjim satima vidjeti i do 300 komada, zaštićena je ptica, no prijave o štetama su se mogle napisati. Nositelj gospodarenja u zoni Međimurje nema interesa za pisanje zapisnika o štetama. Pastrva u drenažnom jarku skoro da i nema, naročito malih do 20 centimetara, većih nešto ima ali su jako plahe i rijetke. Nadamo se da se dio pastrva uspio izmrijestiti pa će tokom godine biti mlađa.

Klen je svake godine organizirao početak sezone ribolova na pastrve, tako će biti i u subotu i nedjelju, 03. i 04. ožujka. Ribički dom će biti otvoren ujutro od 7 sati pa do podneva,  u subotu i poslijepodne. Prodavati će se godišnje i dnevne dozvole i članske iskaznice. Zainteresirani mogu doči u ribički dom i odmoriti se u njemu. Poribljavanje drenažnog jarka planirano je za održavanje natjecanja MEĐIMURSKE PASTRVE – ALPE ADRIA, koje će biti na veliku subotu, uz uskrsne blagdane.