ŠRD Klen | REZULTATI 11. KUP MEĐIMURSKE PASTRVE – ALPE ADRIA
2261
single,single-post,postid-2261,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

Blog

11

REZULTATI 11. KUP MEĐIMURSKE PASTRVE – ALPE ADRIA

  |   Uncategorized
Po lijepom i sunčanom vremenu natjecatelji su uživali u prekrasnoj prirodi i lovu pastrva na odlično organiziranom Međunarodnom natjecanju u lovu pastrva umjetnim mamcima.

Sudjelovalo je 9 ekipa, 7 iz Hrvatske i 2. ekipe iz Slovenije, na natjecanje nije došla prijavljena ekipa iz Mađarske. Lovilo je 27 natjecatelja koji su bili raspoređeni u tri sektora, uz natjecatelje i kapetane, suce i službene osobe, u natjecanju je sudjelovalo više od 60 osoba.

Gastronomski dio održavao se kod ribičkog doma a u ponudi su bile pečene pastrve i druge ribe. Natjecanje na drenažnom jaarku i gastronomski dio kod ribičkog doma posjetilo je više od 400 posjetitelja.

Natjecanje su uz prigodne govore otvorili: Antun Kedmenec, predsjednik Sportsko ribolovnog kluba KLEN, Marijan Panić, dopredsjednik Zajednice za sportski ribilov Alpe Adria i Filip Halić, predsjednik natjecateljske komisije Saveza ŠRD Međimurske županije. Vrhovni sudac bio je Dragutin Kedmenec a njegovi sektorski pomočnici bili su Stjepan Slaviček i Božidar Strahija.

U natjecanju 11. Kup Međimurske pastrve – Alpe Adria postignuti su slijedeči rezultati:

Ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa TIM HUNJADI iz Rasinje s 41 bodom i 40 ulovljenih pastrva, druga je bila ekipa ŠRK KOPRIVNICA iz Koprivnice s 48,5 boda i ulovljenih 26 pastrva. Treče mjesto osvojila je ekipa PONTON 21 iz Ogulina s 50,5 boda i ulovljenih 32. pastrve. Sudjelovale su još ekipe DLAKAVI MILAN iz Zagreba (4.mjesto), DRAVSKA NAPLAVINA iz Malog Bukovca (5. mjesto), ekipa domaćina KLEN (6. mjesto), na 7.mjesto plasirala se ekipa Zajednice ribolovnih društava MARIBOR iz Maribora, odmah do njih , na 8. mjesto plasirala se i ekipa KOROŠKE, također iz Slovenije. Ekipa KRK iz Koprivnice zauzela je 9.mjesto.

U natjecanju je sudjelovalo i troje reprezentativaca Hrvatske (Mario Matijašić, Hrvoje Kuzmić i Mirko Hanžeković). U prigodnim govorima poželjeno im je da sa reprezentacijom Hrvatske postignu što bolji ekipni ujedno i pojedinačni rezultat.

Prigodne nagrade za ekipne plasmane uručio je Marijan Panić Predstavnik Zajednice za sportski ribolov Alpe Adria.

U sektorskim plasmanima postignuti su ovi rezultati:

A-sektor, 1.mjesto Mihael Hunjadi, TIM Rasinja, drugo mjesto Mirko Hanžeković, ŠRK Koprivnica i treče mjesto Hrvoje Kuzmić, Ponton 21 iz Ogulina.

U B-sektoru prvi je bio Josip Hunjadi, TIM Hunjadi, drugi Mario Matijašić Ponton 21, treči Nikola Špoljar iz ekipe Dlakavi Milan iz Zagreba.

U C-sektoru prvi je bio Danijel Kraljić i ekipe Dravska naplavina, drugi Martin Miladić , Dlakavi Milan iz Zagreba i treči Zdravko Jurjević iz ŠRK Koprivnica.

Prigodne nagrade za sektorske plasmmane osigurala je Ožujska pivovara i SRK Klen Sveta Marija.

Ukupni pojedinačni plasman:

  1. mjesto 5,5 boda i 14 ulovljenih pastrva DANIJEL KRALJIĆ iz tima Dravska naplavina, Mali Bukovec
  2. mjesto 8,5 boda i 11 ulovljenih pastrva JOSIP HUNJADI, tim Hunjadi iz Rasinje
  3. mjesto 10 boda i 26 ulovljenih pastrva MIHAEL HUNJADI, tim Hunjadi iz Rasinje

Za najbolje pojedince nagrade su osigurali Međimurska županija i Općina Sveta Marija, u ime županije i u ime Općine, nagrade je uručila Načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Sportsko ribolovni klub Klen pripremio je nagrade u vidu prigodnih primjeraka Svetomarske čipke a nagrade je uručio predsjednik Antun Kedmenec.

Zajednica za sportski ribolov Alpe Adria pripremila je prigodne medalje a uručio ih je predstavnik Marijan Panić.

Natjecanje je održano u svrhu turističke promocije ribolovnih voda donjeg Međimurja i gastronomske ponude te u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije i spomena na tragično poginule Zrinske velikane.